Nog meer humor en onzin

From BJAODN
Jump to navigation Jump to search
Deze inhoud komt oorspronkelijk van Wikipedia en is gelicensieerd onder GFDL.
Archief
Pagina

Nog meer humor en onzin: 1 2 3
Humor en onzin: 1 2 3

Als u graag meer humor en onzin wilt toevoegen, kan dat op de pagina Humor en onzin/3. GELIEVE de bronnen te vermelden!

Naar
Hoofdpagina - Hulp - English - Norsk

Deze pagina Nog meer Humor en onzin (wordt vervolgd op Humor en onzin) is bedoeld voor niet-encyclopedische teksten waar toch zoveel humor of creativiteit in zit dat het jammer zou zijn ze voorgoed te wissen; en ook voor leuke en/of creatieve bijdragen die als vandalisme moesten worden verwijderd, of grappige of anderszins roerende onzin.Woestijnvis[edit]

Het artikel woestijnvis Elly 11:33 21 jan 2003 (CET) "Woestijnvis" is een Vlaams productiehuis voor televisieprogramma's (zoals endemol in Nederland). Zij produceerden vele programma's voor de VRT (Vlaamse Radio en Televisie), waaronder het ophefmakende en bijzonder populaire programma "De Mol", een format die kort na het slagen van de eerste reeks door verschillende andere buitenlandse omroepen werd overgenomen. Enkele andere bekende realiseringen zijn "Man bijt Hond", wat ook in Nederland zeer populair is, "De Pappenheimers" en "De Slimste Mens", twee totaal verschillende quizspelletjes en "De Laatste Show", een talkshow die iedere werkdag op de eerste nationale zender te zien is, kort voor de zendersluiting.

De verklaring voor de naam woestijnvis is vrij eenvoudig. In een spelletje "Rad van Fortuin" op de commerciële zender VTM antwoordde de kandidaat in de finalevraag met "woestijnvis" ipv met "woestijnvos". Andere bekende uitspraak is "Osebolle O" ipv "Isabelle A"

Kinderkruistocht[edit]

De kinderkruistocht is een kruistocht voor kinderen, het verschilt op veel punten van een "gewone kruistocht". Zo worden er kleinere afstanden afgelegd, bijv: Moskou naar Bagdad en Amsterdam naar Kiev. Ook kreeg je er vrijstelling van voor de dienstplicht van het Romeinse leger. Er was ook een gratis verrassing, namelijk een paard met raketaandrijving. De eerste kinderkruistocht, in je spijkerbroek, werd gehouden in het jaar 2 v. Chr. Enkele beroemdheden die meeliepen waren Jezus, Mohammed en Allah de Grote. We hebben een live-verslag van Harry: We liepen van Moskou naar Peking. Een paar kilometer buiten Moskou, bij het Saddam International Airport, struikelde Jezus, hij vloekte hard en werd gestraft door zijn vader. Hij kreeg een bliksemschicht op zijn reet. Dit was het. Meer informatie te vinden via: www.pogothemonkey.com


Gewone Mens The MacXorcist[edit]

Van het verwijderde artikel Gewone Mens The MacXorcist:

The MacXorcist is een alias van een WikiPedia.NL gebruiker uit België. Hij was in 2002 een van de laatste nieuwe gebruikers. Hij was 33 jaar oud toen hij voor het eerst WikiPedia ontdekte.

Na het zien van de eerste artikels zag hij het even niet meer zitten. De systeembeheerders waren bikkelhard. Toch kon The MacXorcist enkele artikels op het net zetten.

The MacXorcist houdt niet van het populaire en uiterst commerciële televisieprogramma Idols.

The MacXorcist heeft niet de ambitie ooit een platencontract binnen te slepen.

Hij heeft nu een vriendinnetje. In 1999 sloeg de vonk over en werd The MacXorcist verliefd op een ?schoone jonkvrouwe?, ook een Mac-addict als The MacXorcist zelf.

Deze ?schoone jonkvrouwe? houdt ook niet van het populaire en uiterst commerciële televisieprogramma Idols. Zij heeft evenmin de ambitie ooit een platencontract binnen te slepen.

The MacXorcist is een fan van Iggy Pop, The Stooges, Nirvana en Pearl Jam en onder de douche tijdens een vakantie in Griekenland zong hij vaak liedjes van deze bands.

zie ook::


Longen[edit]

Wie hoest daar?


Konijn[edit]

Omin lusu[edit]

Iemand werd een keertje omin lusu geboren. Hij bleef lusu tot in de jaren '10 daarna begon hij te stoppen. Vanaf toen infiltreerde hij in de CIA en werd hij President van Europa en de VS, hiermee was hij de eerste president ooit die 2 werelddelen onder zijn hoede had. Helaas beviel de zoon van George W. Bush zijn beleid over chockie niet, hij vond zijn beleid duidelijk te agressief en vermoordde hem in 2032 op 23 augustus. Thijs overleed de volgende dag aan zijn verwondingen aan zijn balzak.

Kabouteruil[edit]

Van een onzinartikel 'kabouteruil'

Reus en kabouter

In de Sonora groeit de grootste cactus van de wereld. Hij wordt eeuwen oud en wordt 15 meter hoog. En in die cactus woont een uil. Met een grappige naam; Kabouteruil. Hij is de kleinste uil ter wereld. Hij leeft in holen in de cactus om daar een uiltje te knappen en eitjes te leggen. En natuurlijk heeft de Gila-specht dit holletje gemaakt. Die maakt er toch meer dan nodig zijn. Mooi voor dat uiltje.

De kabouteruil dient niet verward te worden met kabouterruil, partnerruil bij kabouters.

Juliaanse kalender[edit]

In het Nalatenschap van Ceasar bevond zich ook de dood van Jezus Christus. Als Ceasar nog geleefd zou hebben, dan zou hij vast door Jezus gefascineerd raken en naar Israël op onderzoek zijn uitgetrokken. Gezien Ceasars wetenschappelijke opleiding en diens redenaars talent zou hij vast gezegd hebben over Jezus: 'Ik kwam, Ik zag, en ontmoete 's werelds grootste redenaar en wetenschapper'.

Het was immers zo dat de psychopaat Augustus, die Ceasar opvolgde, de dood van Jezus bevolen had!

Ik kwam, ik zag...[edit]

Ik kwam, ik zag en ik ging (het is zo hopeloos hier, daar ik me de moeite niet neem om iets te overwinnen)

Ik kwam, ik zag, ik keek nog eens, en ik wist waar ik was: op het naaktstrand.

Ik kwam, ik zag, en mijn portemonnee werd gestolen. (als toerist in Amsterdam)

Ik kwam, ik zag, en mijn schoenen werden gepoetst. (idem. maar dan ergens anders)

Ik kwam, ik zag, en geloofde mijn ogen niet toen ze dicht werden geslagen.

Ik kwam, ik zag, en viel op mijn gezicht.

Ik kwam, ik zag of ik veilig kon oversteken en realiseerde me te laat dat ik me op een raceparcours bevond.

Ik kwam, ik stond en ik zag. (samenstelling met "ik stond erbij en keek ernaar")

Amerigo Vespucci[edit]

Amerigo Vespucci is de persoon die de microgolf heeft uitgevonden in 1953. Hij was toen 28. Hij stierf vanwege buikloop.

Het continent Amerika zou naar hem vernoemd zijn, aangezien Amerikanen zo gefascineerd zijn door de microgolf, vermoedelijk is dat ook de reden dat ze leiden aan mentale retardatie.

NOOT: Zijn lievelingsgerecht was macaroni met hesp en kaas.

Duikboot[edit]

Een duikboot duikt naar de onderkant van de zee door met zijn vinnen in een bad te spelen en een koe naar de oppervlakte te blazen met zijn grote enge tong en als de duikboot dan lekker zijn oogjes toedoet en gaat slapen komen de evil orcks die de duikboot aanvallen. Maar dan komt frodo en die zingt de bozen in een trance, waardoor de duikboot veilig is voor de gevaren van de wereld....

Pompoenslingeren[edit]

een sport in opkomst Elly 20 okt 2003 09:01 (CEST) Ik zie meer in Diep Kluivenduiken of eiergooien(bestaat echt).

Wortel (plant)[edit]

zubizubi zoup ik eet een poep.
Het ritme en het rijm heeft toch wel iets leuks.

Onvoltooid tegenwoordige tijd[edit]

hij heeft hem de goede geleidt

Oude grijsaard van 16 jaar[edit]

Op de hoek van een ronde tafel zat een blinde oude grijsaard van ongeveer 16 jaar te lezen in een dichtgeslagen boek dat achter hem lag. Plots zag hij een knal. Hij rende de trap op naar beneden en keek vervolgens door de deur op zijn fiets hoe laat het was. Hij sprong op zijn horloge en reed met een vaartje van 0,0 liter tegen een stilstaande, elektrische paardentram aan die juist benzine stond te tanken. Hij duikelde voorover en belandde ruggelings in een plas met zand. Hij brak zijn twee benen, nam ze onder zijn arm en rende stapvoets naar het ziekenhuis waar de dienstdoende commissaris onder de microscoop ontdekte dat hij een gecompliceerde armbreuk had achter zijn linkeroorlelletje. Men legde hem in zittende houding in een ligbed. Zeven dagen na zijn dood overleed hij door een lachstuip van het huilen.

Onethisch rijm[edit]

Onder onethisch rijm verstaat men rijm, dat taaltechnisch wellicht kan kloppen, maar dat op een ander vlak, het ethische, niet klopt. Een voorbeeld van onethisch rijm is de volgende reclamezin, waarbij de bedrijfsnaam anoniem is gemaakt. Dit soort praktijken verklaren ten dele de slechte staat van de Nederlandse bossen:

De beste bomen uit het bos
Vindt u als hout bij *****os

In het volgende voorbeeld van onethisch rijm wordt op subtiele wijze het broodbakkersvak in discrediet gebracht, doordat de suggestie wordt gewekt dat brood op zich niet fijn kan smaken:

Waarom smaakt wat de bakker maakt toch zo fijn?
Nou dat kan voor mij alleen maar **** zijn.

HooftBot[edit]

Het HooftBot, ook wel gespeld als Hoofdbot, is een bot dat bij het menselijk organisme zorgt voor de stevigheid van de schedel. Het bot loopt bij de meeste mensen van de linkerslaap tot aan de rechterkant van de kin, en heeft in het midden een holte die verbonden is met de keel- neus- en oorholte.

Klaas[edit]

Klaas is een fictieve persoon die vooral 's nachts mensen bezoekt. Bij de meeste mensen komt Klaas Vaak, bij sommigen komt Klaas Weinig. Rond 5 december zet Klaas een mijter op zijn hoofd, plakt hij een kunstbaard op zijn kin, en bezoekt hij mensen 's nachts via de schoorsteen in plaats van de voordeur. Dit alles heeft tot doel de dagelijks sleur te doorbreken. Omdat veel kinderen geloven dat Klaas echt bestaat, doet hij maar alsof hij niet fictief is om deze kinderen vooral niet teleur te stellen, maar diep in zijn hart beseft Klaas best dat hij niet echt bestaat. Omdat hij niet aan zijn niet-bestaan twijfelt of echt over bijvoorbeeld zijn bestaan nadenkt, kan ook Descartes weinig voor Klaas doen. Klaas heeft er wel eens over gedacht om praktizerend solipsist te worden. Maar dat zou sneu zijn voor de mensheid. Deze zou op slag fictief worden.

Wetenschapsfilosofie[edit]

Een commentaar binnen het kader van wetenschapsfilosofie.

Meer specifiek over de aard van specialisatie en generalisatie.

De konsekwentie van de steeds voortschrijdende specialisatie is dat de specialist meer en meer weet over minder en minder, zodat hij uiteindelijk alles weet over praktisch niets.

De konsekwentie van de steeds voortschrijdende generalisatie is dat de generalist minder en minder weet over meer en meer, zodat hij uiteindelijk niets weet over praktisch alles.

1 september[edit]

onder geboren:

Netwerk model[edit]

Mensen die de wiki 'onderhouden'///: worden jullie nou niet gek

 van telkens maar 
  al die pagina's
 checken...???

Het lijk-t mij een vre-se-lijk kar-

     wei

... maar wie weet heb ik het helemaal mis en vinden jullie het allemaal fantastisc h...?

     ...
 nu ja: ik worstel mij door jullie afschuwelijk

web heen...

)
    doe ik 'back' 
 dan kom ik op een totaal andere pagina
   dan waar ik voorgaand
              was...
 en moet ik in dat dooooolhof
 ...
)
     weer helemaal opnieuw...
  zoeken

zoeken

 zoeken

... naar wat eigenlijk?

WIKI?

*

Dominicanen[edit]

Op 6 januari 2003 werd er een nieuw artikel geopend over de Dominicanen, de inhoud was:

wat nou? 'k wil alleen maar info over de dominicanen!!!!!!!!!!

duzzzzz: geef me info of d'r zwaait wat en daar bedoel ik niet je hand mee!!

National anthem of Djibouti[edit]

zakdoekos legos
niemand zegos
doe je ogos dichtos
voor de klichtos
ik hebos nix te doenos
kan iemand mijos helpos?? :)

Argentavis[edit]

De argentavis is een zilveren vogel, vandaar de naam argentavis, soms kan in de plaats van zilver ook gesproken worden over Frans geld. Deze vogel leeft in de diepe amazone en eet koeien. Het dier is 4 meter lang en heeft zeer lange tanden die dwars door botten heen breken. Dit dier is gewelddadig in het vermoorden. Het is een bedreiging voor de mensen in dat gebied. Ze planten zich snel voort met wel 40 legsels per maand met een hoeveelheid van wel 40 miljard eieren per legsel. Ze bereiken volwassenheid in 1 uur, maar zijn al geslachtsrijp terwijl ze in het ei zitten, zodat ze al zwanger zijn als ze in het ei zitten. Deze eieren leggen ze direct als ze volwassen zijn. De draagtijd is 1 minuut. De mensen nemen maatregelen door brandbommen te gooien op de pas uitgekomen eieren. Het leger is ook betrokken en er zijn momenteel al 5.000.000 soldaten gesneuveld in de strijd tegen dit dier. Momenteel rukken de dieren op naar Europa en ze worden zeer snel intelligent en kunnen al F-16s besturen na de geboorte hebben de jongen al raketten gemonteerd onder de vleugels die elke seconde na afvuring weer aangroeien. Uit hun neusgaten spuwen ze vuur. De eieren die niet uitkomen dienen als mininukes waarmee ze steden platgooien, dus kijk uit want straks komen ze voor jou! Hierboven is een echt eerst gevangen exemplaar te zien.

Lon Nol[edit]

Lon Nol is gewoon gefrustreerd over zijn naam. Hij heeft een slecht opvoeding genoten, want hij werd gepest om zijn naam. Het is dus eigenlijk de fout van zijn ouders. Hij ging door voor Linolium in zijn jeugd. Het feit dat zijn ouders op jonge leeftijd uit elkaar gingen nadat zijn vader hem en zijn moeder geregeld sexueel en lichamelijk mishandelde, hielp ook niet. Daarna kwam hij in de achterbuurten terecht en geraakte hij betrokken in het criminele milieu. Vervolgens belandde hij in een instelling voor probleemjongeren. Hier kwam hij in contact met de macht van de ijzeren hand en tucht opgelegd door lijfstraffen. Voor hem was het leven gewoon zo. Hij deed dus verder zoals hij altijd geleerd had dat het leven was. Leen en Laura

Musketier[edit]

Dit is een Spaanse mug met erectieproblemen.

ZAG[edit]

Het Z.A.G. is een groepje van 'een zekere organisatie' B.V. die er voornamelijk voor is om de gezelligheid en collegialiteit zo vloeiend mogelijk te houden.

Niet door alleen maar met elkaar te lachen, maar ook door met elkaar te gaan PILSEN. Het PILSEN a.k.a. "ZAG-en", doen we in onze lokale kantine c.q. kroeg.

En elke zaterdagavond is het weer zover... met trekt het desbetreffende Z.A.G.-shirt aan, en "ZAG-en" maar.

Met Zaterdagavond onder andere:

Lays Chips ®
Amstel Bier ®
Ronald & Frank de Boer
Rob de Tuinman
Gesprekken over: vrouwen, auto's en AJAX ®

Het werkwoord ZAG-en

Tegenwoordige-tijd Verleden-tijd Voltooid-deelwoord
ik ZAG ZOG geZAGt
hij / zij / jij ZAGt ZOG geZAGt
wij ZAG-en ZOG-en geZAGt

Wanneer het sluitingstijd van de kantine c.q. kroeg is, nemen alle overgebleven mensen een ZIG ter hand, en lopen daarmee al zigzaggend het pand uit.

 • Verklaring:

Het werkwoord ZAG is een "verzonnen" werkwoord, dat ALLE Nederlandsche spellingsregels aan zijn laars lapt. Het FOKSCHIP gaat NIET op bij ZAG-en, dit is tevens het enige woord waar veel dingen mogen en kunnen het verleden kan van alles zijn... zolang het maar is afgeleid van ZAG-en, zo is ZAGte / ZAGten ook juist.

Piet Paulusma[edit]

Piet Paulusma voorspelt het weer met zijn fantastische telekenetische vermogens. Hij zegt dan ook oet morn. vrij logisch natuurlijk.

Piet zegt ook (bijvoorbeeld)"De temperatuur ligt morgen tussen de 24 en de 27 graden". Maar het is dan ook een Fries dus wellicht kunnen we het hem niet kwalijk nemen.

Verder is hij de uitvinder van Amerika en kunststofijzer, menthos en infraroodsuiker.

Meer informatie over hem is te vinden bij lederhosen en aardappel en ijzer

Boze bevers[edit]

De boze bevers zijn de boze varianten van het knaagdier bever. Ze bouwen dammen en hebben de nare eigenschap ze dan weer kapot te maken.

Een andere verwante is de boze-he bever. Die paren met de boze-she bevers.

Op de kleuterschool had de juf iets verteld over bevers. Aan het eind van de schooldag had ik ondhouden: Bevers zijn bruin, haarig en ze knagen bomen om. Opweg naar huis dacht ik dat als een bever een boom kan om knagen dan zal het wel een groot beest zijn, en hij zal ook wel grootte tanden hebben. Thuis vond ik een boek over dieren, pre-historische dieren, maar dat kon ik toen nog niet lezen.

In het boek vond ik een plaatje van een mammoet; groot, haarig en enorme tanden.

Die nacht heb ik niet goed geslapen omdat ik dacht dat er een bever in de tuin zat, die onze boom wilde om knagen.

Devolutieoorlog[edit]

De devolutieoorlog begon toen er een nieuwe soort ontstond via klassieke darwiniaanse evolutie. Door een zeer zware aardbeving in 12 na Christus ontstonden rond Corsica twee kleine geïsoleerde vulkaantjes waarop zich een nieuwe soort Corsicaan ontwikkelde; de Humanus Oorlogops. Eén met een hang naar ontwikkeling (in grondgebied welteverstaan). Na een eeuwenlange evolutie braken de Corsicanen "nieuwe stijl" uit. In 1662 veroverden de Humanus Oorlogops geheel Corsica, waarop Frankrijk volgde. De Belgen konden de oprukkende Oorlogops-strijders nog wel vertragen van hun einde door ze zeer lekkere frietes aan te bieden, maar uiteindelijk leerden Oorlogops zelf frietes maken en slachtten de Belgen. Hadden ze dat maar niet gedaan, want toe ze bij de Hollanders kwamen, bleek geen Oorlogops kruid gewassen tegen de doortrapte en slinkse aanvallen van de Hollandse gardes. De noorderlijke opgang was dus gestopt door de Hollanders. Oorlogops-strijders die van dit nieuws leerden, kwamen vanuit Afrika en Oost-Europa terug om hun kameraden tegen de Hollanders bij te staan. Maar Oorlogops konden geen potten breken en ze zagen zich gedwongen terug te trekken. Echter, de Hollanders die na een omsingelende beweging de Oorlogops-troepen bij Parijs hadden vastgezet, eisten dat de nieuwe Oorlogops-samenleving op de eilanden naast Corsica beperkt moest blijven tot het stabiliseren van de vulkanen. De regels rond deze afspraak werden vastgelegd in het verdrag van Aken in 1668.

1 april 2004[edit]

Fictief artikel ter gelegenheid van 1 april; Wikipedia:Multi Purpose Disc

Finnair[edit]

Iemand deed een poging Finnair aan te maken als machinevertaling uit het Engels. Als een voorbeeld voor wat machinevertaling oplevert, hier een beschrijving van het eerste vliegtuigongeluk met dodelijke afloop van Finnair:

Op 3 Januari..1961, verpletterden de dronken loodsen gelijkstroom-3 in Koivulahti, Finland

(On January 3, 1961, drunken pilots crashed a DC-3 in Koivulahti, Finland)

Westerlauwerland[edit]

Westerlauwerland is een noordelijke provincie van Nederland, gelegen ten westen van de provincie Groningen. Tot ver in de 21e eeuw na Chr. heette deze provincie in het Nederlands Friesland en in het Fries Fryslân, maar door unanieme onenigheid over welke van deze namen correct is als Nederlandse benaming van de provincie, hetgeen onder meer toe te schrijven is aan de spreekwoordelijke koppigheid van de Nederlanders, is in 2017 per decreet bepaald dat een voor alle partijen onacceptabele naam, Westerlauerland, de officiële naam van de provincie zou worden. Een besluit dat algemene bijval vond onder de Oosterlauwers.

Het volkslied van Westerlauwerland begint met de volgende regels:

Boetter, bree en kauwe shauwers
Bouwt opreochte Westerlauwers